Welke greep op een wandelstok

Als u door onze webshop scrolt valt zeker op dat er diverse grepen genoemd worden. Wat is de beste greep voor u? Helaas is dat persoonlijk voor iedereen anders. We kunnen u alleen helpen door in elk geval de verschillen uit te leggen zodat u een betere keus in de juiste greep voor uw handstok kunt kiezen.

1. Rondhaak greep

De Rondhaak behoort tot de oudste handvatvormen. Hij wordt veel gebruikt door toeristen, maar geeft minder steun dan andere vormen. Door de ronde vorm kun je de stok wel makkelijk ophangen aan een stoel of haak. Zowel links als rechts te gebruiken.

2. Fritz greep

Het Fritz handvat is vernoemd naar de Pruisische Koning Friederich de 2e. Hij werd ook ”Der Alte Fritz” genoemd. Het Fritz handvat is de op één na oudste handvat vorm voor wandelstokken. Het Fritz handvat kan zowel in de links als rechts gedragen worden. Door de grove bredere grip wordt veel gebruikt voor mensen met artritis, omdat je de stok makkelijker kunt vasthouden zonder de vingers helemaal te moeten buigen.

3. Derby greep

Het Derby handvat heeft een ergonomische vorm. Door de afgeronde brede vorm geeft het Derby handvat geeft een goede houvast. De standaard Derby greep kan zowel links als rechts gedragen worden, en er zijn ook Derby varianten die speciaal voor de linker of rechterhand gemaakt zijn.  

4. Ergonomische / Anatomische greep

De anatomische/ergo greep meestal ontwikkeld specifiek voor de linker of rechterhand. Ze passen bijna geheel in de palm waardoor het lijkt of het een op maat gemaakt greep is en daardoor erg comfortabel. Uiterlijk lijken ze wat platter, en meer op een schoenlepel dan op een handvorm.

5. Knop, dier, overige grepen

Deze zijn vaak niet bedoeld om ver mee te lopen. Sierknoppen of grepen met een bepaalde vorm worden vaak als sierstok gebruikt, en op feestjes, etentjes of andere uitjes. Ze geven wel ondersteuning bij het staan en zien er natuurlijk fraai en opvallend uit.

Binnenkort wordt dit bericht geupdate, omdat er ook nog XL grepen zijn, en andere vormen die de moeite van vermelden zeker waard zijn. Voor nu wensen we u alvast veel succes bij het online wandelstok kopen, en voor vragen zijn we natuurlijk bereikbaar.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *